Εάν σας έχει τύχει να κάνετε ένα κομψό χτένισμα, αλλά τελικά να μη σας αρέσει κάτι πάνω του χωρίς να μπορείτε να βρείτε το τι είναι αυτό, τότε μάλλον χρειάζεται να αλλάξετε τον τρόπο που χτενίζετε τα μαλλιά σας. Υπάρχουν συγκεκριμένες μικρές κινήσεις που αφορούν το styling, τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε στην καθημερινότητά σας και θα βελτιώσουν την εμφάνιση των μαλλιών σας κάνοντάς τα να φαίνονται σαν να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο.

Ασχοληθείτε με τον όγκο 

Δίνοντας «σώμα» και ζωντάνια στα μαλλιά σας θα τα κάνετε αμέσως να δείχνουν πιο ογκώδη, άρα και πιο πλούσια. Το ξηρό σαμπουάν μπορεί να κάνει θαύματα εδώ. Βοηθά στην απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας στα μαλλιά της δεύτερης ημέρας -δηλαδή μετά το λούσιμο-, ενώ ταυτόχρονα προσθέτει υφή και όγκο. Απλώστε το ανά τούφες, ψεκάζοντάς το απευθείας στις ρίζες πριν κάνετε μασάζ με τα δάχτυλά σας.

Σε φρεσκολουσμένα μαλλιά, καλό είναι να εφαρμόσετε ένα προϊόν για όγκο. Λειτουργεί ουσιαστικά σαν ξηρό σαμπουάν, αλλά προσφέρει περισσότερη διάρκεια -θα το χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο όπως και το dry shampoo, εστιάζοντας κυρίως στις ρίζες.

Εφαρμόστε προϊόντα μαλλιών σαν επαγγελματίες

Το πώς χρησιμοποιείτε ένα προϊόν είναι εξίσου σημαντικό με το ποια προϊόντα χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να εφαρμόσετε κάποιο προϊόν styling μην το κρατάτε στην παλάμη ή στις άκρες των δαχτύλων, για να το απλώσετε. Αντιθέτως, αντιμετωπίστε το όπως την κρέμα χεριών, απλώνοντάς τον δηλαδή ανάμεσα στα δάχτυλά σας, πάνω από τις άκρες και τις παλάμες των χεριών, πριν κάνετε μασάζ στα μαλλιά, έτσι ώστε το προϊόν να μοιράζεται ομοιόμορφα παντού. Αυτό θα κάνει τη διαφορά στην εφαρμογή και θα σας χαρίσει όλα τα οφέλη του ως προς τη θρέψη και το styling αργότερα.

Πείτε «ναι» στη λάμψη

Τα λαμπερά μαλλιά δείχνουν απλά πιο πολυτελή. Η ενυδάτωση και η θρέψη είναι απαραίτητα για να αποκτήσετε λάμψη. Εάν έχετε λεπτή τρίχα, εφαρμόστε έναν ενυδατικό ορό σε καθαρά, βρεγμένα μαλλιά πριν ξεκινήσετε το styling. Απλώστε τον πάντα από τη μέση μέχρι τα άκρα. Αποφύγετε τις ρίζες, για να μη δημιουργηθεί λιπαρότητα.

Από την άλλη, εάν έχετε πυκνά μαλλιά, εφαρμόστε κάποιο έλαιο από τη μέση μέχρι τις άκρες των μαλλιών. Απλώς αφήστε το να απορροφηθεί καλά, για να μη δημιουργηθεί λιπαρότητα.

Χρησιμοποιήστε αξεσουάρ μαλλιών

Ένα αξεσουάρ μαλλιών μπορεί να προσθέσει κομψότητα στο hairstyle σας, ακόμη κι αν είναι απλό.

Για σγουρά μαλλιά, αν κάνετε έναν ψηλό κότσο, επιλέξτε ένα αξεσουάρ με όγκο, όπως για παράδειγμα έναν φιόγκο, τον οποίο θα τοποθετήσετε στο κάτω μέρος του bun.

Για ίσια ή λεπτά μαλλιά, προτιμήστε τις καρφίτσες ή αξεσουάρ με πέρλες που είναι πάντα κομψές.

Plus, η κορδέλα μαλλιών είναι ένα αγαπημένο αξεσουάρ, που μπορείτε να φορέσετε σε ίσια μαλλιά.

Ψεκάστε ένα άρωμα μαλλιών

Τα hair perfumes θα αναβαθμίσουν κάθε χτένισμά σας και θα εξασφαλίσουν ότι κάθε εμφάνισή σας θα μείνει αξέχαστη. Απλώς ψεκάστε το άρωμα στη βούρτσα σας και χτενίστε από τη μέση μέχρι τις άκρες πριν βγείτε έξω.

Επίσης, μπορείτε να βάλετε λίγο από αυτό το άρωμα στο πίσω μέρος των αυτιών. Όπως οι καρποί σας, το σημείο πίσω από τα αυτιά σας θεωρούνται «σημεία παλμού», όπου οι φλέβες είναι πιο κοντά στο δέρμα, παράγοντας έτσι περισσότερη θερμότητα κι ενισχύοντας τελικά την ένταση του αρώματος.