Η περιοχή κάτω από τα μάτια μπορεί να δείξει πόσο κουρασμένες ή ξεκούραστες είστε. Για αυτόν τον λόγο, το concealer είναι ένα από τα πιο πολύτιμα και πολυχρησιμοποιημένα makeup προϊόντα, αφού φωτίζει εκείνο το σημείο και καμουφλάρει τους μαύρους κύκλους.

Είτε είστε αρχάριες στο μακιγιάζ είτε όχι, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει έστω και μία φορά πως μετά από ώρες το concealer μπαίνει μέσα στις λεπτές γραμμές που υπάρχουν κάτω από τα μάτια με το αποτέλεσμα να είναι άκρως αντιαισθητικό. Τι μπορεί να γίνει, λοιπόν, όταν δεν παραμένει στη θέση του και οι σακούλες αρχίζουν να φαίνονται;

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα πάντα για το πώς θα το εφαρμόσετε τέλεια.

Προετοιμασία της επιδερμίδας

Πριν εφαρμόσετε το concealer, φροντίστε να είναι σωστά ενυδατωμένη η ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και βεβαιωθείτε πως η κρέμα ματιών σας έχει απορροφηθεί εντελώς.

Η εφαρμογή

Στην αγορά θα βρείτε κυριολεκτικά αμέτρητες επιλογές (και) στην κατηγορία των concealer. Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο προκειμένου να βρείτε το ιδανικό για εσάς, σε υφή, βαθμό κάλυψης και καλλυντική φροντίδα.

Ξεκινήστε εφαρμόζοντας μικρή ποσότητα προϊόντος στην εσωτερική γωνία των ματιών και κάντε καλό blending με τα δάχτυλα με φορά προς τα έξω, αποφεύγοντας να έρθει σύρριζα στη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων όπου έχει την τάση να «μαζεύεται». Δουλέψτε το προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες κάλυψης που έχει η περιοχή των ματιών.

Χρησιμοποιήστε την πούδρα ως το τελευταίο βήμα στη διαδικασία εφαρμογής του concealer και κάλυψης των μαύρων κύκλων. Επιλέξτε μια διάφανη πούδρα, πάρτε μικρή ποσότητα με το ειδικό πινέλο και, αφού το τινάξετε προκειμένου να μείνει η ελάχιστη ποσότητα που χρειάζεστε, απλώστε την πολύ απαλά κάτω από τα μάτια, σαν χάδι.

Ολοκληρώστε με setting powder

Η εφαρμογή πούδρας πάνω από το concealer θα το βοηθήσει να κρατήσει όλη μέρα και να μην μπει στις λεπτές γραμμές δημιουργώντας αυτό το αντιαισθητικό cakey αποτέλεσμα- αλλά θέλει προσοχή στο πώς θα την εφαρμόσετε για να μην έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε μια πούδρα σε μορφή σκόνης και αφήστε τη να «καθίσει» στο δέρμα για δύο έως τρία λεπτά. Μετά, περάστε από το πρόσωπό σας ένα μεγάλο πινέλο πούδρας για να απομακρύνετε την περίσσεια πούδρας -είναι η πασίγνωστη τεχνική baking.