Οι μέρες όπου τα φρύδια ήταν υπερβολικά λεπτά και τέλεια βγαλμένα ανήκουν πια στο παρελθόν. Πλέον, τα πυκνά φρύδια είναι must και δεν πάνε πουθενά. Εάν δεν είστε από τις γυναίκες που έχουν εκ γενετής πλούσια φρύδια, μην ανησυχείτε, γιατί πια με το μακιγιάζ μπορείτε να το «κλέψετε» και το αποτέλεσμα να δείχνει απολύτως φυσικό. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και πιάστε μολύβι και βουρτσάκι.

Εφαρμόστε τοπικά ένα serum φρυδιών

Για να μεγαλώσουν οι τριχούλες των φρυδιών σας, οι experts προτείνουν να εντάξετε ένα brow serum στη βραδινή ρουτίνα περιποίησής σας. Αυτού του είδους οι οροί βελτιώνουν την όψη και την πυκνότητα των φρυδιών μέσα σε λίγες εβδομάδες κάνοντάς τα να φαίνονται πιο γεμάτα και υγιή με την πάροδο του χρόνου. Απλώς βεβαιωθείτε ότι τα φρύδια σας είναι καθαρά και στεγνά κατά την εφαρμογή του ορού φρυδιών, ώστε να διεισδύσει καλά στις τρίχες. Επίσης, φροντίστε να βάλετε τοπικά τον ορό στα φρύδια για καλύτερη απόδοση.

Κάντε μασάζ στα φρύδια

Από την άλλη πλευρά, αν ψάχνετε για μια επιλογή που δε θα σας κοστίσει τίποτα, μπορείτε απλώς να κάνετε μασάζ στο κόκκαλο των φρυδιών σας κάθε βράδυ. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας πιέζοντάς τα απαλά και ταμποναριστά για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Δεδομένου ότι κάθε τρίχα συνδέεται με ένα μικροσκοπικό αιμοφόρο αγγείο, η τόνωση της ροής του αίματος στην περιοχή των φρυδιών που επιτυγχάνεται με το μασάζ, μπορεί να βοηθήσει στην υγιή ανάπτυξη των τριχών.

Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι φρυδιών

Όταν πρόκειται να δημιουργήσετε πιο πυκνά φρύδια, το μακιγιάζ μπορεί να κάνει θαύματα. Προτιμήστε ένα micro brow pencil για να πετύχετε μεγαλύτερη ακρίβεια. Πρώτα, επιλέξτε μια απόχρωση που αντικατοπτρίζει τον υποτόνο (ζεστό, ψυχρό ή ουδέτερο) και το βάθος του χρώματος (ξανθό, καφέ ή μαύρο) των φρυδιών σας. Έπειτα, ξεκινήστε να τα σχηματίζετε αφήνοντας μικρά κενά ανάμεσα σε κάθε τριχούλα που ζωγραφίζετε, ώστε να φαίνεται το δέρμα και άρα να πετύχετε ένα natural look. Δε θέλουμε να βάψουμε όλο το φρύδι και να φαίνεται σαν μια ενιαία γραμμή, και άρα τελείως ψεύτικο.

Απλώστε brow gel

Μετά τον σχηματισμό με το μολύβι, εφαρμόστε ένα brow gel. Επιλέξτε κάποιο με μικροσκοπικές μικροΐνες που προσκολλώνται στις τρίχες κι εμποδίζουν τα φρύδια να φαίνονται ψεύτικα. Αν θέλετε μεγάλο όγκο, ξεκινήστε χτενίζοντας προς τα πίσω τα φρύδια σας, δηλαδή από το τέλος του σχήματός τους προς την αρχή. Στη συνέχεια, πάρτε λίγη ακόμη ποσότητα από το gel φρυδιών και «σύρετε» το βουρτσάκι με το προϊόν από την αρχή των φρυδιών σας μέχρι το τέλος, προσέχοντας το gel να πηγαίνει πάνω στις τρίχες και όχι στο δέρμα.

Top tip: Εάν δεν έχετε χρόνο ή προτιμάτε ένα φυσικό look χωρίς μακιγιάζ, ακόμα και μία ή δύο στρώσεις brow gel μπορούν να ανασηκώσουν γρήγορα τις βλεφαρίδες σας και να τις κάνουν να φαίνονται πιο πυκνές.

Να έχετε υπομονή

Όπως το μεγάλωμα των μαλλιών σας χρειάζεται καιρό, έτσι και η ανάπτυξη των φρυδιών σας μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Σύμφωνα με τους experts, μπορεί να χρειαστούν τρεις έως έξι μήνες για να ολοκληρωθεί η τρίχα των φρυδιών και να ξαναρχίσει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης. Οπότε, αν καταλάθος υπερβάλατε με το κερί αποτρίχωσης ή βγάλατε πολύ τα φρύδια σας με το τσιμπιδάκι, κάντε λίγη υπομονή και περιμένετε μέχρι να μεγαλώσουν ξανά.