Τι σχέση έχουν τα μαλλιά μας με την ερωτική μας ζωή; Ερευνητές στη Νότια Κορέα υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες με μακριά μαλλιά έχουν πιο έντονη σεξουαλική δραστηριότητα!

Σύμφωνα με τη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychology η ιδανική γυναίκα στα μάτια του άνδρα έχει μακριά μεταξένια μαλλιά. Κι αυτό φαίνεται από φιγούρες της μυθοπλασίας όπως η Ραπουνζέλ και η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι.

Για να δει πώς τα μαλλιά επηρεάζουν τις δραστηριότητές μιας γυναίκας στην… κρεβατοκάμαρα, η ερευνητική ομάδα μελέτησε 204 ετεροφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια και τους έκανε ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα και το μήκος των μαλλιών, την ελκυστικότητα, τη σεξουαλική επιθυμία, τη σεξουαλική συχνότητα και τη σεξουαλική ικανοποίηση.

«Οι άνδρες θεωρούσαν τις γυναίκες με μακρύτερα μαλλιά πιο ελκυστικές, γεγονός που είχε ως συνέπεια την αυξημένη σεξουαλική επιθυμία των ανδρών», αναφέρουν οι συγγραφείς της μελέτης.

«Αυτή η αυξημένη σεξουαλική επιθυμία συνδέθηκε και πάλι με μεγαλύτερη πιθανότητα συχνότερης σεξουαλικής επαφής», προσθέτουν.

Ποια άλλα γυναικεία χαρακτηριστικά ελκύουν τους άνδρες

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές στην Τουρκία και δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics, οι άνδρες βρίσκουν πιο ελκυστικό το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς.

Οι απαλές καμπύλες – γωνίες των εν λόγω προσώπων αποπνέουν θηλυκότητα και τα «ψηλά» ζυγωματικά, νεανικότητα.

Γεμάτα χείλη

Τα γεμάτα χείλη εκλαμβάνονται από τους άνδρες ως στοιχείο ζεστασιάς και δεκτικότητας της γυναίκας, σύμφωνα με τους ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Louisville.

Άρωμα

Κι όμως, η γυναικεία γοητεία δεν μπαίνει σε μπουκαλάκι, έρχεται φυσικά.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν, παρατήρησαν ότι οι άνδρες μπορούν να μυρίσουν πότε οι γυναίκες είναι στις πιο γόνιμες στιγμές τους, ανεξάρτητα από τα αρώματα και τα καλλυντικά που χρησιμοποιούσαν, πιθανώς εξαιτίας των φερομονών τους.

Όταν δύο άνθρωποι είναι κοντά, οι φερομόνες τους (oι ορμόνες της ερωτικής έλξης) αιωρούνται και εισέρχονται στη μύτη, τη «δίοδό» τους προς τον εγκέφαλο.

Kαταλήγουν στο τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει την έκκριση των αναπαραγωγικών ορμονών (π.χ. των οιστρογόνων στις γυναίκες, της τεστοστερόνης στους άνδρες).

Λεπτή φωνή

Η εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου και η φωνή του αποτελούν στοιχεία που επηρεάζουν την κρίση μας, τα οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, ακόμα κι αν προσπαθήσουμε, λένε οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Ειδικότερα, οι άνδρες έλκονται περισσότερο από τις γυναίκες με λεπτές φωνές, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Plos One.

Συμμετρικό πρόσωπο

Μελέτη στο Evolution and Human Behaviour δείχνει ότι οι άνδρες βρίσκουν πιο ελκυστικές τις γυναίκες με συμμετρικά πρόσωπα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η έλξη οφείλεται στο γεγονός ότι η συμμετρία του προσώπου υποδηλώνει καλά γονίδια.

Λεπτή μέση

Η έρευνα υποδηλώνει ότι οι άνδρες έλκονται από τις νεαρές γυναίκες με χαμηλό σωματικό βάρος, επειδή τους φαίνονται πιο υγιείς και γόνιμες.

Επιπρόσθετα, η στενή μέση και η ανοιχτή λεκάνη στο μυαλό ενός άνδρα είναι ένδειξη γονιμότητας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν ότι η μικρότερη διάμετρος της μέσης σε σχέση με τους μηρούς και ο χαμηλός δείκτης μάζας σώματος είναι πιο συχνός στις γυναίκες έως 19 ετών και όχι σε εκείνες που ολοκληρώνουν τη δεκαετία των 20.

Επομένως η θηλυκή νεότητα είναι πιο ισχυρή από την (ώριμη) γονιμότητα στα μάτια των ανδρών και αυτό γιατί τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι πιο έντονα στην ηλικία των 19.

Ενώ η επιστήμη – ως ένα βαθμό – μπορεί να εξηγεί την προτιμήσεις μας ως προς τους ερωτικούς συντρόφους, στο τέλος της ημέρας, η έλξη εξακολουθεί να παραμένει κάτι μοναδικό για το κάθε άτομο ξεχωριστά.