Γνωρίζατε ότι ο μέσος Έλληνας κάνει σεξ με περίπου 10 διαφορετικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής του; Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 9 σεξουαλικοί σύντροφοι.

Ο μέσος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα, καθώς οι πολιτισμικές νόρμες έχουν αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή των πολιτών.

Σύμφωνα με το World Population Review η πιο σεξουαλικά ενεργή χώρα είναι η Τουρκία. Ο μέσος Τούρκος έχει 14.5 ερωτικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η… άτακτη πρωτιά της Τουρκίας μπορεί να εκπλήσσει κάποιους, δεδομένου ότι πάνω από το 99% των κατοίκων της χώρας είναι μουσουλμάνοι, με παραδοσιακές αντιλήψεις όσον αφορά το σεξ και τις σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ισλάμ η πολυγαμία που αφορά τους άνδρες επιτρέπεται σε περιορισμένο βαθμό, ενώ για τις γυναίκες απαγορεύεται αυστηρώς. Πολυγαμικός είναι ένας άνθρωπος που έχει περισσότερες/-ους από μία/έναν συζύγους.

Αντίθετα, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας (με τα μέλη της να αποτελούν το 81,4% ως το 90% του πληθυσμού) δεν εγκρίνει την πολυγαμία. Ο χριστιανισμός υποστηρίζει την μονογαμία. Η μονογαμία είναι μορφή δυαδικής σχέσης στην οποία ένα άτομο έχει μόνο ένα σύντροφο κατά τη διάρκεια της ζωής του ή ένα σύντροφο κάθε φορά.

Εντωμεταξύ, χώρες που πιστεύεται ότι έχουν πιο φιλελεύθερες απόψεις για το σεξ, όπως η Βραζιλία και η Γαλλία, βρίσκονται πολύ χαμηλά στη λίστα.

Ο μέσος Βραζιλιάνος έχει συνευρεθεί με 9 άτομα, «ρίχνοντας» τη χώρα στην 25η θέση. Ούτε η Γάλλοι είναι, τελικά, ιδιαίτερα ζωηροί – με 8,1 σεξουαλικούς συντρόφους (κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο) –  τοποθετώντας τη Γαλλία στην 29η θέση ανάμεσα σε 46 χώρες.

Τέσσερις στους 10 Γάλλους κάνουν σεξ μόνο μια φορά την εβδομάδα

Μάλιστα, 3 στους 4 ερωτηθέντες (για την ακρίβεια ποσοστό 76%) δήλωσαν ότι έκαναν μόνο μία φορά σεξ το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και μισό αιώνα στη Γαλλία.

Ο χρόνος που αφιερώνεται στις οθόνες φαίνεται ότι ανταγωνίζεται ξεκάθαρα τον χρόνο για σεξ, καθώς «προσφέρουν ένα μέσο για την κάλυψη των αναγκών του ατόμου για κοινωνικότητα ή/και σεξουαλικότητα και, ταυτόχρονα, μειώνουν τον χρόνο που περνούν τα ζευγάρια μαζί», υπογραμμίζουν οι ερευνητές.

Οι 10 πιο σεξουαλικά ενεργές χώρες

  1. Τουρκία (14,5 άτομα)
  2. Αυστραλία (13,3)
  3. Νέα Ζηλανδία (13,2)
  4. Ισλανδία (13,0)
  5. Νότια Αφρική (12,5)
  6. Φινλανδία (12,4)
  7. Νορβηγία (12,1)
  8. Ιταλία (11,8)
  9. Σουηδία (11,8)
  10. Ελβετία (11,1)

Η θέση της Ελλάδας

Ο μέσος Έλληνας πολίτης κάνει σεξ με 10.6 άτομα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 15η θέση της λίστας, ισοβαθμώντας με την Ταϊλάνδη και το Ισραήλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς έφεραν ισοβαθμία και κατέλαβαν τη 13η θέση και την 14η θέση, με τους Αμερικανούς και τους Καναδούς να έχουν 10,7 σεξουαλικούς συντρόφους.

Τελευταίες στη λίστα ήταν η Κίνα και η Ινδία, με τους πολίτες τους κάνουν σεξ με 3,1 και 3,0 άτομα αντίστοιχα.