Μετράει το μέγεθος; Το αμφιλεγόμενο θέμα έχει προκαλέσει εδώ και καιρό διχασμό μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά τώρα, επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο έρχονται να λήξουν αυτό το debate.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κεντ αξιολόγησαν παράγοντες όπως το μέγεθος, το υλικό, η τιμή και οι κριτικές από 265 sex toys για δουν τι πραγματικά αρέσει στις γυναίκες στο κρεβάτι και είδαν ότι… το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα καλύτερο!

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Journal of Sex Research, η περίμετρος ξεπερνά σε σημασία το μήκος όσον αφορά τις προτιμήσεις των γυναικών.

Για την ακρίβεια, τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των γυναικών είχαν μέση περίμετρο 4,85 ίντσες (12.3 εκατοστά).

Η ερευνητική ομάδα παρατήρησε, επίσης, ότι το μήκος των περισσότερων παιχνιδιών ήταν μεγαλύτερο από τον πραγματικό μέσο όρο, ωστόσο αυτό «δεν αποτελούσε σημαντικό παράγοντα πρόβλεψης της απήχησης», σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Αν και οι γυναίκες δεν φαίνεται να επηρεάζονται τόσο από το μέγεθος, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο World Journal of Men’s Health δείχνει ότι ο μέσος όρος έχει αυξηθεί κατά 24% τα τελευταία 30 χρόνια.

Κι ενώ πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι τα ευρήματα είναι καλά νέα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια «ανησυχητική» ανακάλυψη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ανέλυσαν 75 μελέτες με περισσότερους από 55.000 άνδρες από το 1992 έως το 2021 και φοβούνται ότι αυτή η αύξηση οφείλεται σε ανθυγιεινές συνήθειες, όπως η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, η καθιστική ζωή, η ρύπανση και η έκθεση σε χημικές ουσίες που μπορούν να διαταράξουν το ενδοκρινικό σύστημα και τις ορμόνες.

«Οποιαδήποτε αλλαγή στην ανάπτυξη πρέπει να μας προβληματίζει, επειδή το αναπαραγωγικό μας σύστημα είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ανθρώπινης βιολογίας», υπογραμμίζουν.

«Αν βλέπουμε μια τόσο γρήγορη αλλαγή, σημαίνει ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στο σώμα μας», προσθέτουν.