Η Dakota Johnson είναι μια από εκείνες τις ηθοποιούς που διαθέτουν ένα αβίαστα cool στιλ, διαχρονικό αλλά και σύγχρονο. Είτε φωτογραφίζεται με street style εμφανίσεις είτε περπατά στο κόκκινο χαλί, δίνει πάντα τον παλμό του τί συμβαίνει στο κόσμο της μόδας και της ομορφιάς. Τελευταία, ωστόσο, επιλέγει ένα ιδιαίτερο και στιλάτο χτένισμα, τα γνωστά “liquid hair”, που συγκεντρώνουν άπειρα κλικ στο διαδίκτυο. Τα μαλλιά της ηθοποιού δημιουργήθηκαν από τον celebrity hairstylist, Mark Townsend, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τις εμφανίσεις των Riley Keough, Olivia Wilde, Elizabeth Olsen και Aubrey Plaza. Παρακάτω, ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα «υγρά μαλλιά» της και πώς θα τα πετύχετε κι εσείς μόνες σας στο σπίτι.

Τι είναι τα “liquid hair”

«Τα liquid hair συνήθως περιλαμβάνουν την εφαρμογή προϊόντων (σκεφτείτε ορούς, τζελ ή έλαια), για να πετύχετε μια λαμπερή, «υγρή» εμφάνιση στα μαλλιά. Λατρεύω την ευελιξία και τη μοντέρνα ατμόσφαιρα αυτών των εμφανίσεων. Η δημοτικότητα των «υγρών μαλλιών» προέρχεται από τις πασαρέλες, τα editorials μόδας και τις celebrities, που επιλέγουν αυτό το χτένισμα ξανά και ξανά» εξηγεί η διάσημη hairstylist και πρέσβειρα της Schwarzkopf, Patricia Elness.

Σύμφωνα με την ίδια, στο τέλος της επίσκεψής σας στο κομμωτήριο, θα πρέπει να έχετε λαμπερά, ίσια μαλλιά με κίνηση, που θα μοιάζουν με έναν λαμπερό καταρράκτη, όπως τα παρομοιάζει η διάσημη hairstylist. «Τα υγρά μαλλιά είναι εξαιρετικά κομψά και λαμπερά, που, όταν κινούνται, μοιάζουν σαν να είναι βρεγμένα. Το στιλ αυτό εφαρμόζεται καλύτερα σε ίσια μαλλιά» προσθέτει. «Το μυστικό σε αυτό το look είναι να δημιουργήσετε ένα πολύ εκλεπτυσμένο, λαμπερό χτένισμα. Μια καλή ιδέα είναι να δείξετε στον κομμωτή σας μερικές φωτογραφίες του χτενίσματος που θέλετε για να τον κατευθύνετε σωστά» αναφέρει η Patricia Elness.

Πώς θα τα πετύχετε

Ωστόσο, δε χρειάζεται αποκλειστικά να πάτε στο κομμωτήριο για να αποκτήσετε “liquid hair”, αφού πρόκειται για ένα εξαιρετικά εύκολο χτένισμα που μπορείτε να δημιουργήσετε και μόνες σας στο σπίτι. Από τη μια, η Patricia Elness ενθαρρύνει τη σωστή ενυδάτωση των μαλλιών χρησιμοποιώντας ένα σαμπουάν και conditioner κατά του φριζαρίσματος, για να βοηθήσετε τα μαλλιά να γίνουν όσο το δυνατόν πιο λεία. Από την άλλη, σύμφωνα με την επικεφαλής hairstylist της Schwarzkopf Keratin Color, Wendy Burns, καλό είναι να έχετε υγιή, λαμπερά και πλούσια μαλλιά για να «γράψει» αυτό το χτένισμα τέλεια πάνω σας. «Όταν πρόκειται για το styling στα “liquid hair”, η φιλοσοφία του less is more κυριαρχεί, για να μην κάνετε τα μαλλιά σας να δείχνουν λιπαρά» προσθέτει η ίδια.

Η Wendy Burns συνιστά, επίσης, τη δημιουργία ενός «κοκτέιλ» προϊόντων για τα μαλλιά που αποτελείται από ένα προϊόν για απαλότητα κι ένα leave-in conditioner, για να ενυδατώσετε και να θρέψετε τα μαλλιά σας. Απλώστε αυτό το μείγμα σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών. Έπειτα, χρησιμοποιήστε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν. Στη συνέχεια, ισιώστε τα μαλλιά σας με ένα σίδερο ισιώματος. Μετά το ίσιωμα, εφαρμόστε ένα έλαιο κι ένα λεπτόρρευστο finishing spray, για να προσθέσετε λάμψη στα μαλλιά, που θα τα συνοδεύει όλη μέρα. Είστε έτοιμες!