Λιγκουίνι με γαρίδες, λάιμ και κόλιαντρο
Υποδεχόμαστε σιγά-σιγά το καλοκαίρι, με ένα πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών και θαλασσινών, με άρωμα νησιού.

Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- Χυμός από 1 λάιμ
- 25 γρ. μέλι (αν θέλουμε πιο ενισχυμένη τη γεύση του γλυκού, διπλασιάζουμε την ποσότητα του μελιού)
- 15 φύλλα φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά μπούκοβο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.
Βήμα 2ο
Συγχρόνως σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμη 1-2 λεπτά προσέχοντας να μην καεί.
Βήμα 3ο
Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες από τη φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον χυμό από το 1 λάιμ, το μέλι και το μπούκοβο.
Βήμα 4ο
Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις εξατμιστεί η μισή ποσότητα των υγρών προσθέτουμε τα λιγκουίνι σουρωμένα, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κόλιαντρο, βάζουμε τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.