Ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και ετοίμασε μια συνταγή που όλοι έχουμε δοκιμάσει σε μια ταβερνούλα πάνω στο κύμα.
Τα υλικά
500 γρ γαρίδες
1/2 ματσάκι μάραθος
10 φύλλα βασιλικού
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμύδια
3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
1 κσ πελτέ ντομάτας
1 κγ ζάχαρη
1 κγ καπνιστή πάπρικα
1 κγ μπούκοβο πικάντικο
150 γρ φέτα
80 ml ούζο
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Τις γαρίδες τις βάζουμε στο τηγάνι στο τέλος. Πρώτα φτιάχνουμε τη σάλτσα και μετά τις προσθέτουμε για δύο λεπτά, για να μην παραβράσουν.
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε την πιπεριά σε κομμάτια, λίγο μπούκοβο και λίγο γλυκή πάπρικα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά φλωρίνης, το σκόρδο και ανακατεύουμε, για να φτιάξουμε τη σάλτσα.
Ρίχνουμε λίγο μάραθο, λίγο βασιλικό και πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε λίγο νερό, λίγο ακόμα πελτέ, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τη γαρίδα και τη φέτα.
Τα αφήνουμε για δύο λεπτά και είναι έτοιμο.