Ντοματένιο ταμπουλέ με φρέσκο κρεμμύδι και μυρωδικά
Δροσερή σαλάτα με πλιγούρι, ντομάτα και μυρωδικά.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
Υλικά
- 200 γρ. πλιγούρι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ντομάτα σε καρέ, χωρίς τα υγρά
- 3 φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 8 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 πρέζες αφρός αλατιού
- 1 πρέζα πιπέρι
- 400 γρ. νερό ή ζωμός (κοτόπουλου ή λαχανικών)
- Ξύσμα από 1 μικρό, ακέρωτο λεμόνι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το πλιγούρι.
Βήμα 2ο
Αποσύρουμε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της. Αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει για 45-60 λεπτά.
Βήμα 3ο
Το σουρώνουμε και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.