Μπορούμε να απλώσουμε την τονοσαλάτα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
24.07.2025 | 07:32
SHARE
Υλικά
τόνο σε νερό στραγγισμένη
1 μικρό τρυφερό αγγούρι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
Λίγο σέλερι και μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.γ. μουστάρδα
Λίγο χυμό λεμονιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε το αγγούρι και το στύβουμε. Στραγγίζουμε τον τόνο και με πιρούνι τον σπάμε.
Βήμα 2ο
Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι και το αγγούρι.