Κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο με δυόσμο και κατίκι Δομοκού
Το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό.

Υλικά
- 500 γρ. κολοκύθι τριμμένο
- 200 γρ. κατίκι Δομοκού
- 1 ματσάκι δυόσμος,
- ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι άνηθος,
- ψιλοκομμένος
- 1 αβγό
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- Λίγος χυμός λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Τρίβουμε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε 10 λεπτά να στραγγίσουν. Τα σφίγγουμε με τα χέρια να βγάλουν όλα τα υγρά.
Βήμα 2ο
Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
Βήμα 3ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.