Καλαμαράκια αχνιστά με ζοχούς
Από τις πιο νόστιμες συνταγές με θαλασσινά, γίνεται ακόμα καλύτερη με την προσθήκη ξύσματος λεμονιού και φρέσκου άνηθου στο σερβίρισμα.

Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια, σε ροδέλες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σεσκόνη (προαιρετικά)
- 1 μεγάλο πράσο, το λευκό μέρος, σε ροδέλες
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
- 200 γρ. σελινόριζα, σε μικρούς κύβους
- 1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 400 γρ. ζοχοί, κομμένοι στα 4
- 1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- Χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σοτάρουμε, σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τα καλαμαράκια στη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν ελαφρά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το τζίντζερ.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σελινόριζα. Μόλις σοταριστούν όλα ελαφρώς, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάζει τα υλικά.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε τους ζοχούς και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄-35΄.
Βήμα 4ο
Στη συνέχεια διορθώνουμε, αν χρειαστεί, το αλάτι και πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο, και σερβίρουμε