Δροσερή σαλάτα με αρακά και αβοκάντο
Μια θρεπτική και τονωτική πρόταση.

ΜΕΡΙΔΕΣ2
Υλικά
- 1 φλιτζ. αρακάς
- 1 φλιτζ. baby σπανάκι (ή τρυφερά φύλλα)
- 4-5 ραπανάκια σε λεπτές ροδέλες
- 1/2 αβοκάντο σε φέτες ή κύβους
- 1/2 μικρό ξερό κόκκινο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1/2 λεμόνι ή λάιμ
- 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή ή Ντιζόν (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. κατσικίσιο τυρί
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζουμε ή αχνίζουμε τον αρακά για 2-3 λεπτά, να μαλακώσει, αλλά να κρατάει λίγο. Τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 2ο
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, τον αρακά, τα ραπανάκια, το κρεμμύδι και το αβοκάντο.
Βήμα 3ο
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4ο
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά, γαρνίρουμε με το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.