Ψητό κοτόπουλο με μοτσαρέλα
Μια εύκολη αλλά γεμάτη ενέργεια και γεύση ελαφριά πρόταση.

ΜΕΡΙΔΕΣ2
Υλικά
- 200 γρ. στήθος ψητού κοτόπουλου σε φέτες ή λωρίδες
- 1½ φλιτζ. ρόκα
- 1 ώριμο αβοκάντο σε φέτες ή κύβους
- 1 φλιτζ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 100 γρ. μοτσαρέλα (σε μπαλίτσες ή κομμένη σε κύβους)
- 6-8 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- Αλάτι
- Μείγμα φρεσκοτριμμένων πιπεριών
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, τη μοτσαρέλα και τα φύλλα βασιλικού (ολόκληρα ή χοντροκομμένα).
Βήμα 2ο
Περιχύνουμε τα υλικά με το ελαιόλαδο και το ξίδι και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα 3ο
Ακουμπάμε από πάνω τις φέτες του ψητού κοτόπουλου και προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα 4ο
Σερβίρουμε αμέσως τη σαλάτα και απολαμβάνουμε. Αν θέλουμε πιο έντονη μεσογειακή νότα, προσθέτουμε λίγη ρίγανη ή ξύσμα λεμονιού στο μείγμα του ντρέσινγκ.