Σπιτικό και ζουμερό σουβλάκι με δροσερή μαρινάδα γιαουρτιού
Το φιλέτο κοτόπουλο έχει λίγες θερμίδες και λιπαρά, αλλά είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.

Υλικά
- 3 κομμάτια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- Κλαδάκια δεντρολίβανου
- ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- 2 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες
- 2 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ.δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ.ελαιόλαδο
- 2 κ.σ.γιαούρτι
- 1 κ.σ.βαλσαμικό ξίδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα μυρωδικά μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2ο
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ιδανικά 12 ώρες).
Βήμα 3ο
Καθαρίζουμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου μέχρι τη μέση και περνάμε 2-3 κομμάτια κοτόπουλου σε κάθε ένα.
Βήμα 4ο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200°C στον αέρα ή 210°C στις αντιστάσεις) για 20-25 λεπτά συνολικά. Στο μισό χρόνο (περίπου στα 12 λεπτά), γυρίζουμε τα κομμάτια για να ψηθούν ομοιόμορφα.