Τραγανή σαλάτα με ψητά παντζάρια, καρότα και ροκα
Μια γευστική πρόταση γεμάτη θρεπτικά συστατικά και νοστιμιά.

Υλικά
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 φλιτζ. ανάμεικτα πράσινα λαχανικά (π.χ., baby σπανάκι, μαρούλι, λόλα)
- 2 μέτρια παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες ή κυβάκια
- 1 μεγάλο καρότο σε κυβάκια
- 100 γρ. φέτα τριμμένη ή θρυμματισμένη
- 1/2 φλιτζ. ανάλατο φουντούκι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι (ή κρέμα βαλσαμικού για πιο γλυκιά γεύση)
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τυλίγουμε τα καθαρισμένα και κομμένα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2ο
Στο μεταξύ, καβουρντίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα φουντούκια χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια, τα ψιλοκόβουμε ή, αν προτιμάμε, τα αφήνουμε ολόκληρα.
Βήμα 3ο
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα τη ρόκα και τα πράσινα λαχανικά. Προσθέτουμε τα ψημένα παντζάρια, το καρότο, τη φέτα και τα καβουρντισμένα φουντούκια.
Βήμα 4ο
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα λίγο πριν από το σερβίρισμα και ανακατεύουμε ελαφρά.