Μεσογειακή σαλάτα με αγκινάρες και ξηρούς καρπούς
Μια πεντανόστιμη πρόταση που θα σας ενθουσιάσει.

ΜΕΡΙΔΕΣ3
Υλικά
- 2 φλιτζ. καρδιές αγκινάρας (βρασμένες ή μαριναρισμένες)
- 1 φλιτζ. ντοματίνια
- 1 φλιτζ. ρόκα
- 1 φλιτζ. baby σπανάκι (ή τρυφερά φύλλα)
- 3 κ.σ. αποξηραμένα κράνμπερι ή σύκα ή σταφίδες
- 1/4 φλιτζ. καρύδι ελαφρώς καβουρντισμένο
- 100 γρ. καμαμπέρ σε φέτες ή κυβάκια
- Ρίγανη για πασπάλισμα
- Κόλιαντρο
- Για το ντρέσινγκ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- 1 κ.γ. μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τη ρόκα και το σπανάκι. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τις αγκινάρες στα δύο ή στα τέσσερα – αν δεν βρούμε φρέσκες αγκινάρες, οι μαριναρισμένες σε βάζο (σε άλμη ή λάδι) είναι εξαιρετική επιλογή.
Βήμα 2ο
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι, να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3ο
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα τη ρόκα, το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις αγκινάρες, τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια. Περιχύνουμε τα υλικά με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά.
Βήμα 4ο
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και φύλλα φρέσκου κόλιαντρου. Γαρνίρουμε με το καμαμπέρ και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως.