Tip
Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείς 8 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.
Υπέροχο επιδόρπιο, ιδανικό αν ξεκινάτε τώρα τη μαγειρική, αφού είναι εξαιρετικά εύκολα στην παρασκευή. Bonus tip: Τα παιδιά τα λατρεύουν!
8 φράουλες, πλυμένες
2 ακτινίδια
2 μπανάνες
1 μάνγκο
16 σταφύλια, πλυμένα
50γρ καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% κακάο)
25γρ βούτυρο
125ml κρέμα γάλακτος (double cream)
1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
Για τις φράουλες: αφαιρούμε το κοτσάνι και, αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση.
Για τα ακτινίδια: τα ξεφλουδίζουμε με αποφλοιωτή πατάτας ή με μικρό κοφτερό μαχαίρι. Κόβουμε τα δύο άκρα και μετά σε 4 κομμάτια.
Για τις μπανάνες: τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Αν τις ετοιμάσουμε νωρίτερα, τις ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Για το μάνγκο: το στήνουμε όρθιο, με την μύτη να κοιτάει μπροστά μας. Με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις “παρειές” (τα μεγάλα μέρη της σάρκας) δεξιά και αριστερά από το κουκούτσι. Χαράζουμε κάθε κομμάτι κατά μήκος και μετά κάθετα ώστε να σχηματιστεί καρό μοτίβο με κύβους σε μέγεθος μπουκιάς. Σπρώχνουμε ελαφρά τη φλούδα προς τα έξω, κόβουμε τους κύβους και πετάμε τη φλούδα.
Περνάμε τα φρούτα εναλλάξ σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.
Σος σοκολάτας: Σπάμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ. Τοποθετούμε το μπολ πάνω από κατσαρόλα με ελαφρά σιγοβράζον νερό (μπεν μαρί), προσέχοντας ο πάτος του μπολ να μην ακουμπά στο νερό.
Λιώνουμε τη σοκολάτα αργά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (βούτυρο, κρέμα γάλακτος, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού) μέχρι να ενωθούν καλά, χωρίς να αφήσουμε την κρέμα να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη, λεία και γυαλιστερή σάλτσα.
Για το σερβίρισμα: Βάζουμε τη σος σοκολάτας σε μικρό μπολ και τη σερβίρουμε ως ντιπ για τα φρουτένια σουβλάκια.
Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείς 8 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.