Κραμπλ μήλου
Ένα υγιεινό φθινοπωρινό γλυκο, χαμηλό σε λιπαρά, με τραγανή υφή και νοστιμιά που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Υλικά
- Για τη γέμιση φρούτων
-
6 μεγάλα γλυκά μήλα, περίπου 800 γρ. καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
-
200 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα
-
1 κ.σ. τριμμένο φλούδι πορτοκαλιού
-
1 κ.σ. κορν φλάουρ
-
1 κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
-
1 κ.γλ. κανέλα
-
Μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
-
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- Για το crumble (επικάλυψη)
-
75 γρ. νιφάδες βρώμης
-
75 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
-
1 κ.γλ. κανέλα
-
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
-
1 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο αν είναι στερεό
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C (160 °C με αέρα). Απλώστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί ή ταψάκι για πίτες (περίπου 20 x 25 εκ.).
Βήμα 2ο
Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε το κοτσάνι και τα κουκούτσια και κόψτε τα σε κύβους 1,5 εκ. Βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με τα μούρα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κορν φλάουρ, το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το σιρόπι σφενδάμου. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Πιέστε ελαφρά με μια σπάτουλα για να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη στρώση.
Βήμα 3ο
Για το crumble, ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης, τα καρύδια και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Κάντε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και το λιωμένο λάδι καρύδας. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως. Ρίξτε το crumble πάνω από τα φρούτα, καλύπτοντας ομοιόμορφα.
Βήμα 4ο
Ψήστε για 50-60 λεπτά, μέχρι η επικάλυψη να ροδίσει ελαφρά. Αφήστε να κρυώσει για 20-30 λεπτά πριν σερβίρετε.