Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα
Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό!
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ20 λεπτά
Υλικά
- 450 γρ. άπαχος κιμάς γαλοπούλας
- 1 φλ. φρέσκο baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. φέτα, θρυμματισμένη
- 3 κουταλιές της σούπας ασπράδι αυγού (ή 1 ολόκληρο αυγό)
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθέρμανε τη σχάρα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία και άλειψε ελαφρά τις πλάκες με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν τα μπιφτέκια.
Βήμα 2ο
Για το μείγμα, σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε τον κιμά γαλοπούλας, το ψιλοκομμένο σπανάκι, τη φέτα, τα ασπράδια αυγού (ή το αυγό), τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
Βήμα 3ο
Με τα χέρια σου, σχημάτισε 4-5 μπιφτέκια ίδιου μεγέθους.
Βήμα 5ο
Απόλαυσέ τα σε ψωμάκι, τυλιγμένα με φύλλα μαρουλιού ή επάνω σε σαλάτα, με τα αγαπημένα σου συνοδευτικά.