Σαλάτα με ψητό χαλούμι
Εύκολη να την ετοιμάσετε και πολύ χορταστική.
Υλικά
-
2 κ.σ. ξύδι
-
1 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού
-
½ κ.γ αλάτι
-
¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ή ψιλοκομμένη
-
5 κ.σ. ελαιόλαδο, χωρισμένες
-
340 γραμμάρια τυρί Χαλούμι, κομμένο σε φέτες
-
2 καρδιές μαρουλιού, ψιλοκομμένες
-
400 γρ. ρεβίθια
-
1 αγγουράκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
-
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
-
½ φλιτζάνι ελιές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Χτυπήστε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 2ο
Ζεστάνετε ένα τηγάνι. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 κουτάλι ελαιόλαδο και γυρίστε το τηγάνι για να καλυφθεί με το λάδι. Προσθέστε το τυρί σε μια στρώση και τηγανίστε το, γυρίζοντας το μία φορά, μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
Βήμα 3ο
Προσθέστε το μαρούλι, τα ρεβίθια, το αγγουράκι, το κρεμμύδι και τις ελιές στο ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά. Μοιράστε τη σαλάτα στα πιάτα και προσθέστε από πάνω το ψητό χαλούμι.