Παντζαροσαλάτα με μήλο
Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού.
Υλικά
-
2 μεσαία παντζάρια
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
20γρ αμύγδαλα
-
½ κ.γ. κύμινο
-
1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους
-
1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κύβους
-
½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Μαϊντανός ή φρέσκος δυόσμος προαιρετικά
- Για το ντρέσινγκ
-
150γρ γιαούρτι
-
1 λάιμ, ξύσμα και χυμός
-
2 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C/180°C με αέρα. Στρώστε μια λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα παντζάρια στο κέντρο. Αλατίστε και πιπερώστε και περιχύστε με ελαιόλαδο. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα παντζάρια, σφραγίστε καλά και ψήστε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2ο
Τοποθετήστε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και καβουρδίστε τα αμύγδαλα και το κύμινο για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στο τηγάνι.
Βήμα 3ο
Ξεφλουδίστε και κόψτε τα παντζάρια σε κύβους και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Ανακατέψτε τα με τα μήλα και τα αμύγδαλα, και με τα αρωματικά βότανα αν το επιθυμείτε.
Βήμα 4ο
Για το ντρέσινγκ, αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ακριβώς πριν σερβίρετε, περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.