Είναι υπέροχο να βάζετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα την γυμναστική, αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τρώτε σωστά πριν από κάθε προπόνηση, για να γεμίζετε με ενέργεια, προσλαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση συμβαδίζουν.

Τι τρώμε πριν την προπόνηση;

Προσπαθήστε να φάτε μία ή δύο ώρες πριν από την άσκηση, έτσι ώστε το σώμα σας να έχει χρόνο να αφομοιώσει το φαγητό. Οι απόψεις διαφέρουν ως προς το αν πρέπει να ασκείστε με άδειο στομάχι. Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι μπορείτε να κάψετε περισσότερο λίπος με αυτόν τον τρόπο, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν είναι απαραίτητο.

Ενώ συχνά εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις, μπορεί επίσης να εξαρτηθεί από το μήκος και την ένταση των προπονήσεών σας.

Η καλύτερη επιλογή τελικά είναι αυτή που λειτουργεί καλύτερα για το σώμα σας. Για παράδειγμα, εάν ασκείστε νωρίς το πρωί και αισθάνεστε καλά να γυμνάζεστε με άδειο στομάχι, προχωρήστε με αυτό. Διαφορετικά, δοκιμάστε μία από τις ακόλουθες επιλογές.

Έξυπνα pre-workout σνακ

Μερικές ιδέες περιλαμβάνουν:

Μπάρες πρωτεΐνης (με τον σωστό αριθμό θερμίδων)

Ελέγχετε πάντα τις ετικέτες διατροφής και κοιτάξτε προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι η μία μερίδα αναφέρεται σε κάθε μία μπάρα. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις μπάρες που είναι πάνω από 300 θερμίδες και να στοχεύετε περίπου στις 200 θερμίδες, με τουλάχιστον 10 γραμμάρια πρωτεΐνης.

100 θερμίδες σε ξηρούς καρπούς

Οι ξηροί καρποί περιέχουν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για τις φυσικές σας δραστηριότητες. Μερικοί ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα, θα μπορούσαν ακόμη και να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Επειδή όμως έχουν πολλές θερμίδες θα πρέπει να προσέχετε πολύ με τις ποσότητες.

Μπανάνα με φυστικοβούτυρο

Οι μπανάνες αποτελούν το καλύτερο φίλο της άσκησης. Περιέχουν μια καλή ποσότητα γλυκόζης, γνωστή και ως «μυϊκό καύσιμο». Και το κάλιο στις μπανάνες δεν αποθηκεύεται στο σύστημά σας για πολύ καιρό, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Αλείψτε με μια μικρή ποσότητα φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) και απολαύστε.

Γιαούρτι χωρίς λιπαρά με μούρα και σπόρους Chia

Αυτό το σνακ δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά ενσωματώνει και τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά. Το γιαούρτι είναι γεμάτο με πρωτεΐνη, τα μούρα περιέχουν υδατάνθρακες και οι σπόροι chia παρέχουν τα καλά λιπαρά στο γεύμα. Αντί για σπόρους chia, μπορείτε να αναμίξετε μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.