Ακόμα και αν απολαμβάνετε κάθε δευτερόλεπτο της προπόνησής σας, δεν υπάρχει τίποτα σαν την αίσθηση που νιώθετε όταν την τελειώσετε. Οι ενδορφίνες σας «χτυπούν» κόκκινο και το αίσθημα της ικανοποίησης με την ολοκλήρωση μιας σκληρής προπόνησης διαδέχεται αυτό της απόλαυσης από το post-workout γεύμα σας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε οτιδήποτε, αφού θέλετε να επιλέξετε ένα γεύμα πλούσιο σε άπαχη πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, που θα σας τονώσει.

Τρόφιμα που θέλετε να αποφύγετε μετά την προπόνηση

Μερικά από  αυτά περιλαμβάνουν:

Πίτσα

Μετά από μια προπόνηση, μπορεί να μην έχετε καθόλου ενέργεια για να μαγειρέψετε, κάτι που μπορεί εύκολα να σας οδηγήσει στο φαγητό απέξω.

Το πρόβλημα με την πίτσα, όπως και με άλλα λιπαρά τρόφιμα, είναι ότι αυτά τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να είναι δύσκολο να αφομοιωθούν και θέλετε να μην δυσκολέψετε την λειτουργία του εντέρου σε αυτήν την φάση.

«Μετά από μια προπόνηση, υπάρχει λιγότερη ροή αίματος στο έντερο, οπότε η πεπτική σας οδός λειτουργεί λίγο πιο αργά από το συνηθισμένο, εξηγούν οι ειδικοί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να φάτε κάτι που είναι εύκολο να αφομοιωθεί.

Μπέικον και τηγανητή πατάτα

Μια πρωινή προπόνηση ακολουθούμενη από ένα πλούσιο πρωινό είναι μια ρουτίνα Σαββατοκύριακου για πολλούς.

Μπορείτε να κατευθυνθείτε στην κουζίνα σας με την σκέψη ενός πρωινού γεμάτο υδατάνθρακα και πρωτεΐνη κι ενώ αυτή η σκέψη είναι σωστή, σύμφωνα με τους ειδικούς, η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά καθιστά δύσκολη την πέψη, ειδικά με άδειο στομάχι.

Μια καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι τα pancakes και τα αυγά. Έχει την πρωτεΐνη και τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε αλλά είναι πιο εύπεπτο πιάτο.

Ροφήματα που θέλετε να αποφύγετε μετά την προπόνηση

Μερικά από  αυτά περιλαμβάνουν:

Smoothie από κάθε φρούτο στο ψυγείο σας

Δεν θα υποψιαζόσασταν ποτέ ότι τα smoothies θα καταλήξουν σε αυτήν τη λίστα, σωστά; Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μπορεί να είναι ένα υπέροχο σνακ αποκατάστασης μετά την προπόνηση. Αλλά αν το smoothie σας είναι βαρύ και σας προκαλεί πεπτικά ζητήματα, ίσως είναι καλύτερο να το αποφύγετε.

Αυτή η επιβάρυνση μπορεί να οφείλεται στα φρούτα που περιέχει, τα οποία περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, αλλά και φρουκτόζη. Η φρουκτόζη, ο τύπος ζάχαρης στα φρούτα, μπορεί να είναι σκληρή για το στομάχι, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μπύρα

Το αλκοόλ στη μπύρα την καθιστά ρόφημα που αφυδατώνει, οπότε παρόλο που είναι υγρό και περιέχει υδατάνθρακες – οι οποίοι είναι καλοί μετά την προπόνηση – η μπύρα δεν θα βοηθήσει στην ανάρρωση σας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αυτό που θα ήταν καλύτερο είναι να ενυδατωθείτε με νερό καθώς και να φάτε ένα σνακ με πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, όπως μια μπανάνα και γιαούρτι.