Οι διατροφικές συνήθειες που ακολουθούμε για να υποστηρίξουμε τις προπονήσεις μας θα μπορούσαμε να πούμε ότι διαμορφώνουν μια… «ατελή επιστήμη». Αν φάτε λίγο πριν να κάνετε γυμναστική, τότε η ναυτία είναι πολύ πιθανή ενώ αν φαίνεται αρκετά νωρίς είναι πιθανό να μην έχετε την πολύτιμη ενέργεια για να ολοκληρώσετε την προπόνησή σας.

Γιατί είναι σημαντικό να τρώμε πριν την γυμναστική

Ειδικά αν σκοπεύετε να κάνετε μια προπόνηση υψηλής έντασης, είναι σημαντικό να φάτε καθώς έτσι διασφαλίζετε ότι θα έχετε την απαραίτητη ενέργεια για να παραμείνετε δυνατοί καθ’όλη την διάρκειά της. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί θέλετε να επιλέξετε ένα σνακ που χωνεύεται εύκολα και αποτελείται από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Οι υδατάνθρακες σας δίνουν ενέργεια και η πρωτεΐνη υποστηρίζει τους μύες σας και σας βοηθά να ανακάμψετε πιο γρήγορα.

Ενώ οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες είναι εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τις προπονήσεις σας, υπάρχουν μερικά θρεπτικά συστατικά που οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνονται με μέτρο προτού γυμναστείτε. Οι φυτικές ίνες ακριβώς πριν από την προπόνηση μπορούν να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Επιπλέον, ίσως να θέλετε να αποφύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα λιπαρών, καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν. Φυσικά, δεν θέλετε επίσης να φάτε πολύ μεγάλη ποσότητα φαγητού πριν ξεκινήσετε, ακόμα κι αν το μεγάλο σνακ σας περιλαμβάνει όλα τα σωστά θρεπτικά συστατικά.

4 κορυφαία σνακ για δυνατές προπονήσεις

Μερικά από τα καλύτερα σνακ που μπορείτε να επιλέξετε σύμφωνα με τους ειδικούς περιλαμβάνουν:

  • Μια μικρή μπανάνα με βούτυρο ξηρών καρπών.
  • Γιαούρτι με μούρα.
  • Ένα σέικ πρωτεΐνης με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
  • Τοστ ολικής αλέσεως με μερικές φέτες αβοκάντο.

Θυμηθείτε ότι τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις σνακ για να πειραματιστείτε και να βρείτε τι ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ανάγκες και τους δικούς σας fitness στόχους. Η επιλογή τροφών που λειτουργούν για εσάς με βάση τους στόχους, τις συνθήκες υγείας και τις προτιμήσεις σας είναι επίσης σημαντική για τη δημιουργία βιώσιμων και επιτυχημένων αποτελεσμάτων.