Είναι επίσημα Μάιος. Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο καιρός ζεσταίνει. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να βγουν έξω για γυμναστική, να δουν και να δοκιμάσουν περισσότερα πράγματα στην προπόνησή τους.

Αν και τα γυμναστήρια και τα μαθήματα γυμναστικής παραμένουν δημοφιλή όλο το χρόνο, αυτή είναι η εποχή του χρόνου για οικογενειακές βόλτες με ποδήλατο, πρωινά τρεξίματα και μεγάλες πεζοπορίες.

Αν και όλες οι μορφές cardio έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, είναι γνωστό ότι ορισμένες καίνε περισσότερες θερμίδες και προσφέρουν ένα αίσθημα ικανοποίησης.

Διαβάστε επίσης: Weight Lifting: Τα οφέλη του για τις γυναίκες

Δείτε τα οφέλη των αερόβιων δραστηριοτήτων μέτριας και υψηλής έντασης και πώς η καρδιαγγειακή άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε το περιττό βάρος και να διατηρήσετε τα αποτελέσματα.

Ποια είναι τα οφέλη της cardio προπόνησης για την υγεία;

Cardio είναι οποιαδήποτε κίνηση που ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς και τους διατηρεί εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Τέτοιες δραστηριότητες είναι το τρέξιμο, η ποδηλασία, η κολύμβηση, ο χορός, το σχοινάκι, το γρήγορο περπάτημα ή ο αθλητισμός.

Η συχνή καρδιαγγειακή άσκηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένα άτομο για να εξασφαλίσει μακροζωία και ποιότητα ζωής. Όταν γίνεται τακτικά μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, εκτός του ότι βελτιώνει την ικανότητα αντοχής του ατόμου και τηβ πρόσληψη οξυγόνου.

Επίσης, ενισχύει τον μεταβολισμό του ατόμου. Γεγονός που μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μειώνει την αρτηριακή πίεση ενισχύοντας τον καρδιακό μυ και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, αυξάνοντας την HDL (καλή) χοληστερόλη και μειώνοντας την LDL (κακή) χοληστερόλη.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότιβελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, συμβάλλει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Τέλος, απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μειώνουν το στρες και βελτιώνουν τη διάθεση του ατόμου.

Βοηθά πραγματικά την απώλεια βάρους;

Παρόλο που τα ψυχικά και σωματικά οφέλη αποτελούν πρωταρχικό στόχο για πολλούς που ασκούνται, ορισμένοι άνθρωποι θέλουν επίσης να αποκομίσουν τα οφέλη της καρδιολογίας για την απώλεια βάρους.

Γενικά, καίτε περισσότερες θερμίδες όταν ασχολείστε με την άσκηση αντοχή. Φυσικά, ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται εξαρτάται από το ποια άσκηση κάνετε.

Το τρέξιμο, για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι καίει περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη καρδιολογική δραστηριότητα (από 650 έως 1.000 θερμίδες ανά ώρα, ανάλογα με τα επίπεδα έντασης και το βάρος του ατόμου), ακολουθούμενο από το κολύμπι και στη συνέχεια από την ποδηλασία.

Ταυτόχρονα, χτίζετε μυϊκό ιστό, ο οποίος καίει περισσότερες θερμίδες από τον λιπώδη ιστό. Βοηθά επίσης να κρατήσετε το βάρος μακριά. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα βοηθά στην επαναπρόσληψη του χαμένου βάρους.