Υλικά (για 4 άτομα)

  • 300 γρ. κριθαράκι (κόκκινο)
  • 200 γρ. καπνιστό λουκάνικο αγριόχοιρου
  • 8 φέτες προσούτο Δράμας
  • 120 γρ. άγρια μανιτάρια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ζωμός κότας (κατά προσέγγιση)
  • Ελαιόλαδο (κατά προσέγγιση)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕκτέλεσηΨιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το λουκάνικο, το οποίο στη συνέχεια αφαιρείτε, για να βάλετε τα προηγούμενα υλικά.
Προσθέτετε το κριθαράκι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά, ρίχνοντας σταδιακά τα ζωμό κότας.
Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια, χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο. Δοκιμάζετε το φαγητό για να δείτε αν χρειάζεται να συμπληρώσετε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε το κριθαράκι στο πιάτο σας μαζί με το λουκάνικο και φέτες από προσούτο.