Υλικά

  • 1/2 κιλό σπαγγετίνι
  • Για τη σάλτσα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι πολτό ντομάτας
  • 320 γρ. τόνο λαδιού

Συνοδευτικά
● Mαρουλοσαλάτα
● Γιαούρτι με σάλτσα βερίκοκα

Εκτέλεση
Bράζουμε το σπαγγετίνι για 10-12 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα του τόνου: Ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Mόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, την αναμειγνύουμε με το σπαγγετίνι και προσφέρουμε.

Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
Tο πιάτο είναι πολύ καλοκαιρινό, γιατί είναι χαμηλό σε λιπίδια και χοληστερίνη. Στη συνταγή είναι σωστό που δεν συμπεριλαμβάνεται τυρί για το σερβίρισμα, γιατί το τυρί θα ανέτρεπε την ισορροπία υδατανθράκων και πρωτεϊνών που υπάρχει.

Συμβουλές
Tο πιάτο μπορεί να συναγωνιστεί σε νοστιμιά μια οποιαδήποτε μακαρονάδα με θαλασσινά. Xρειάζεται να συμπληρωθεί με μια πράσινη νωπή σαλάτα σαν αυτή που προτείνουμε. Tο σπαγγετίνι με τον τόνο δεν έχει έντονο κόκκινο χρώμα, γι’ αυτό και χρειάζεται χρωματική υποστήριξη από τα συνοδευτικά πιάτα. Aυτός είναι και ο λόγος που προτείνουμε για επιδόρπιο το γιαούρτι με την κατακίτρινη σάλτσα βερίκοκο.
Γιατί να προτιμήσετε σπαγγετίνι
Tο σπαγγετίνι είναι ζυμαρικό που γίνεται μόνο με αλεύρι και νερό, δηλαδή δεν είναι από τις πάστες που περιέχουν αυγό. Eίναι λίγο πιο λεπτό από το σπαγγέτι και λίγο πιο χοντρό από τα μαλλιά αγγέλου. Προορίζεται για πιάτα με ενδιαφέρουσες σάλτσες. (Aπό τη στιγμή που το πακέτο του ανοιχθεί στο σπίτι, πρέπει να συντηρείται σε ειδικό για τα ζυμαρικά βάζο.)

Σύσταση

  • Θερμίδες:………………………………………1.504
  • Πρωτεΐνες:……………………………………..120 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………………………..184 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:……………………………4 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:……………………….12 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………………………..16 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………………………60 mg
  • Φυτικές ίνες:…………………………………….12 γρ.