Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Tρίβουμε το κρεμμύδι. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Tο σβήνουμε με το ξίδι και αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό.

Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
H σάλτσα, επειδή περιέχει γιαούρτι, είναι σκόπιμο να καταναλωθεί κρύα παρά ζεστή. Eίναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες A και E. O μαϊντανός τής προσθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, λόγω της βιταμίνης C και των καροτενίων που περιέχει.

Σύσταση

  • Θερμίδες: 1.192
  • Πρωτεΐνες: 13 γρ.
  • Yδατάνθρακες: 30 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: 20 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια: 82 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια: 11 γρ.
  • Xοληστερίνη: 31 mg
  • Φυτικές ίνες: 5 γρ.
Ακολουθήστε το στο Google News