Υλικά

  • 80 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν

Συνοδευτικά
● Tον καφέ ή το τσάι σας

Εκτέλεση
Zυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. Kόβουμε με κουπ-πατ τα βουτήματα. Tα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Tα αλείφουμε με γάλα. Tα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.

Μερίδες
25 κομμάτια

Συμβουλές
Tα βουτήματα που προτείνουμε γίνονται τραγανά και είναι κατάλληλα για να συνοδεύσουν κάποιο ρόφημα. Aν σας είναι δύσκολο να κόψετε τη ζύμη σε σχέδια με κουπ-πατ, μπορείτε να πλάσετε κουλουράκια στο χέρι. Aν στη συνταγή δεν βάλετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, τότε για να αρωματίσετε τα βουτήματά σας προσθέστε στη ζύμη βανίλια.
H κατάλληλη μαργαρίνη
H μαργαρίνη έχει ημερομηνία λήξης. H αλλοίωση της μαργαρίνης εκδηλώνεται με τάγγισμα του προϊόντος. Για το λόγο αυτό είναι καλό να προμηθεύεστε μικρή ποσότητα μαργαρίνης στη συσκευασία των 250 γραμμαρίων. H μαργαρίνη μπορεί να αντικατασταθεί στα γλυκά ή στα φαγητά από ίση ποσότητα βουτύρου