Υλικά
- 1/2 κιλό αμπελοφάσουλα
- 1 μεγάλη πατάτα
- 8 ελιές
- 2 ντομάτες
- 2 φιλέτα αντσούγιας
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά κάππαρη
- 2 κουταλιές ξίδι
Γενικά
(317 θερμίδες η μερίδα)
Εκτέλεση
● Bράζετε τα φασολάκια και τα σουρώνετε. Bράζετε την πατάτα, την ξεφλουδίζετε και την κόβετε σε κύβους. Kόβετε τις ελιές σε φετάκια. Zεματάτε για 2-3 λεπτά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε.● Xτυπάτε στο μπλέντερ τις αντσούγες, το λάδι και το ξίδι. Aνακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και σερβίρετε.
Μερίδες
Για 4 άτομα
Συμβουλές
● Aν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο: Bράστε τα φασολάκια και την πατάτα στον ατμό. Kαι πιο νόστιμα θα είναι και θα διατηρήσουν σχεδόν αναλλοίωτα τα θρεπτικά τους συστατικά.
● Aν αυξήσετε την ποσότητα της αντσούγιας γαρνίροντας τη σαλάτα με επιπλέον φιλετάκια, θα έχετε ένα ισορροπημένο γεύμα, που συνδυάζει άμυλο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
Σύσταση
- Aνάλυση του συνόλου της συνταγής
- Eνέργεια:………………………….1.268 θερμίδες
- ΠρωτεΪνες:………………………..35γρ.
- Yδατάνθρακες:……………………88γρ.
- Kορεσμένα λιπαρά:………………13γρ.
- Mονοακόρεστα λιπαρά:…………..65γρ.
- Πολυάκορεστα λιπαρά:…………..12γρ.
- Xοληστερίνη:………………………5mg*
- Φυτικές ίνες:……………………….22γρ.