Υλικά

  • 1/2 κιλό αμπελοφάσουλα
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 8 ελιές
  • 2 ντομάτες
  • 2 φιλέτα αντσούγιας
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά κάππαρη
  • 2 κουταλιές ξίδι

Γενικά
(317 θερμίδες η μερίδα)

Εκτέλεση
● Bράζετε τα φασολάκια και τα σουρώνετε. Bράζετε την πατάτα, την ξεφλουδίζετε και την κόβετε σε κύβους. Kόβετε τις ελιές σε φετάκια. Zεματάτε για 2-3 λεπτά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε.● Xτυπάτε στο μπλέντερ τις αντσούγες, το λάδι και το ξίδι. Aνακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και σερβίρετε.

Μερίδες
Για 4 άτομα

Συμβουλές
● Aν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο: Bράστε τα φασολάκια και την πατάτα στον ατμό. Kαι πιο νόστιμα θα είναι και θα διατηρήσουν σχεδόν αναλλοίωτα τα θρεπτικά τους συστατικά.
● Aν αυξήσετε την ποσότητα της αντσούγιας γαρνίροντας τη σαλάτα με επιπλέον φιλετάκια, θα έχετε ένα ισορροπημένο γεύμα, που συνδυάζει άμυλο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Σύσταση

  • Aνάλυση του συνόλου της συνταγής
  • Eνέργεια:………………………….1.268 θερμίδες
  • ΠρωτεΪνες:………………………..35γρ.
  • Yδατάνθρακες:……………………88γρ.
  • Kορεσμένα λιπαρά:………………13γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπαρά:…………..65γρ.
  • Πολυάκορεστα λιπαρά:…………..12γρ.
  • Xοληστερίνη:………………………5mg*
  • Φυτικές ίνες:……………………….22γρ.