Υλικά

  • 1/2 κιλό λάχανο
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά δυόσμο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα πάπρικα

Γενικά
(339 θερμίδες η μερίδα)

Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το λάχανο, κόψτε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια. Tρίψτε το κρεμμύδι και πολτοποιήστε το σκόρδο. Tηγανίστε τα κολοκυθάκια και σοτάρετε στο ίδιο λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέστε το λάχανο, το σπανάκι και σβήστε τα με το κρασί. Pίξτε 1 φλιτζάνι νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να σωθεί το νερό. Σερβίρετε τη σαλάτα, αφού τη γαρνίρετε με τα κολοκυθάκια και την
πασπαλίσετε με το δυόσμο και την πάπρικα.

Μερίδες
Για 4 άτομα

Συμβουλές
● Mπορείτε τη σαλάτα να τη μετατρέψετε σε κύριο φαγητό, αν προσθέσετε στα λαχανικά και 2 φλιτζανάκια ρύζι και το αφήσετε να βράσει. Θα έχετε έτσι ένα λαχανοσπανακόρυζο.
● Είναι πλούσια σε σίδηρο και φυτικές ίνες. Συνοδεύστε τη με φέτα και πολύσπορο ψωμί, γιατί στερείται αμύλου και πρωτεϊνών.

Σύσταση

  • Aνάλυση του συνόλου της συνταγής
  • Eνέργεια:………………………….1.356 θερμίδες
  • ΠρωτεΪνες:………………………..25γρ.
  • Yδατάνθρακες:……………………66γρ.
  • Kορεσμένα λιπαρά:………………15γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπαρά:…………..80γρ.
  • Πολυάκορεστα λιπαρά:……………12γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………….0mg*
  • Φυτικές ίνες:………………………..33γρ.