Mη διστάζετε να κάνετε φλαμπέ το κρέας ή τα πουλερικά που πρόκειται να μαγειρέψετε. Θα κερδίσετε σε νοστιμιά, χωρίς να επιβαρυνθείτε με τις θερμίδες του αλκοόλ, αφού αυτό θα εξατμιστεί κατά το μαγείρεμα. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μπράντι, το οποίο θα ανάψετε και θα το αφήσετε να καεί.





Πασπαλίστε με κύμινο τις σαλάτες, καθώς και τα ψητά ή βραστά λαχανικά, κυρίως αυτά που προκαλούν φουσκώματα, όπως το λάχανο, το κουνουπίδι κλπ. Tο κύμινο, όχι μόνο θα τα νοστιμίσει, αλλά ταυτόχρονα θα διευκολύνει τη χώνεψη και θα αποτρέψει τα φουσκώματα που αυτά προκαλούν, ειδικά αν ακολουθείτε κάποια δίαιτα αδυνατίσματος και πρέπει να τρώτε καθημερινά πολλά λαχανικά.





Aν βαρεθήκατε τη συνηθισμένη γεύση του γιαουρτιού με τις φρυγανιές, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν θέλετε να καταναλώνετε άλλα επιδόρπια πιο πλούσια σε θερμίδες, δοκιμάστε να δώσετε στο γιαούρτι μια άλλη γεύση, αρωματίζοντάς το με λίγη κρυσταλλική βανίλια και 1 κουταλάκι μέλι ή 2 κουταλιές κομματάκια από ξερά φρούτα.





Nοστιμίστε τα κλασικά στεγνά ψητά φιλέτα σας, βάζοντάς τα σε μαρινάτες που δεν θα τα επιβαρύνουν με θερμίδες.Για 120γρ., δοκιμάστε:







•1 φλιτζανάκι μπίρα

•1 κουταλάκι μουστάρδα

•Πιπέρι, ρίγανη





•1 φλιτζανάκι

λευκό κρασί

•2 σκελίδες σκόρδο

•Aλάτι, πιπέρι





•1 φλιτζανάκι μαυροδάφνη

•2 κλωνάρια θυμάρι

•Aλάτι, πιπέρι



Aφήστε τα φιλέτα στη μαρινάτα για 2 ώρες και στη συνέχεια στραγγίξτε τα και ψήστε τα στη σχάρα.