• Mεγάλη κατσαρόλα
• Σήτα
• Μεγάλη γαβάθα
• Ξύλινη σπάτουλα
• Πιατέλες ή μαρμάρινο πάγκο
• Mεταλλικά κουτιά για μπισκότα ή γυάλινα δοχεία με καπάκι
• Λαδόχαρτο


• 1 κιλό βερίκοκα
• 1 κιλό ζάχαρη



1. Πλένετε τα βερίκοκα, βγάζετε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε κομμάτια.
2. Aπλώνετε τα βερίκοκα ομοιόμορφα στην κατσαρόλα και τη βάζετε σε μέτρια φωτιά με το καπάκι κλειστό, ανακατεύοντας πού και πού (δεν προσθέτετε νερό).
3. Όταν πιουν τα υγρά τους, τα κατεβάζετε από τη φωτιά και περνάτε το χυλό από τη σήτα.
4. Zυγίζετε το χυλό, τον βάζετε πίσω στην κατσαρόλα και ρίχνετε ανακατεύοντας καλά ίση ποσότητα ζάχαρης.
5. Bάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς (πρέπει να είστε συνέχεια από πάνω, γιατί εύκολα μπορεί να κολλήσει και να καεί), την αφήνετε μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό και ανακατεύοντάς το, να μπορείτε να δείτε τον πάτο της κατσαρόλας).
6 . Aδειάζετε τον πουρέ και τον απλώνετε σε πιατέλες, έτσι ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος (1 εκ.).
7. Iσιώνετε με τη σπάτουλα την επιφάνεια, την πασπαλίζετε με ζάχαρη και αφήνετε για ένα 24ωρο τις πιατέλες σε ένα ράφι, καλυμμένες με ένα καθαρό πανί για να στεγνώσει η πάστα.
8. Tην επομένη, αναποδογυρίζετε τις πιατέλες σε μια άλλη επιφάνεια, πασπαλίζετε με ζάχαρη και αφήνετε την πάστα για άλλες 24 ώρες.
9. Όταν πια θα έχει στεγνώσει και στερεοποιηθεί, κόβετε την πάστα σε μικρά τετράγωνα ή ρόμβους, πασπαλίζετε ξανά με ζάχαρη και βάζετε τα κομμάτια στα δοχεία, απλώνοντας λαδόχαρτο ανάμεσα στις στρώσεις.