• Mπλέντερ
• Tρίφτης
• Mεγάλο μπολ


1 κιλό αμύγδαλα
1/2 κιλό ζάχαρη
250-350 γρ. ανθόνερο
1/2 κουταλάκι βανίλια
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Zάχαρη άχνη


1. Bάζετε τα αμύγδαλα ολόκληρα να βράσουν 1-2 λεπτά και αφαιρείτε το φλούδι τους.

2. Όταν στεγνώσουν, τα τρίβετε στο μπλέντερ και ξύνετε το φλούδι του λεμονιού.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα.

4. Eνώ ζυμώνετε, προσθέτετε σιγά-σιγά στο μείγμα όσο ανθόνερο χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια όχι πολύ σφιχτή ζύμη.

5. Πλάθετε μπαλάκια ή ό,τι άλλο σχήμα θέλετε, αφήνετε τα αμυγδαλωτά 2 μέρες να ξεραθούν και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.