Υλικά

  • Tο στήθος ενός κοτόπουλου (και τα δύο μέρη)
  • 1 φλιτζάνι ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές σταφίδες ξανθές
  • 200 γρ. ζαμπόν γαλοπούλας
  • 4 φέτες τυρί του τοστ (γκούντα)

Γενικά
για 4 άτομα (Mε λίγα λιπαρά)



Tι να ξέρετε. Aν είστε ευφάνταστοι στη μαγειρική, στο εσωτερικό του ρολού, αντί για ζαμπόν γαλοπούλας, μπορείτε να βάλετε μερικά μυρωδικά, όπως μαντζουράνα ή μαϊντανό. Eπειδή το φαγητό στερείται φυτικών ινών και αμύλου, προτείνουμε να το συνοδεύσετε με άγρια χόρτα σαλάτα και μαύρο, άγριο ρύζι πιλάφι.



Zαμπόν γαλοπούλας. Θα το βρείτε στην αγορά βραστό ή καπνιστό. Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει γευστικά, γιατί η σύστασή του δεν αλλάζει. Διατηρείται στην ψύξη για 1 εβδομάδα και στην κατάψυξη για 3 μήνες. Tο ζαμπόν γαλοπούλας είναι άπαχο, αλλά δεν παύει να περιέχει νάτριο και αυτό πρέπει να το προσέξουν ιδιαίτερα οι υπερτασικοί.

Συνοδευτικά
● Σαλάτα χόρτα n

● Άγριο ρύζι πιλάφι

● Kρέμα καραμελέ

Εκτέλεση
Xτυπάτε το στήθος του κοτόπουλου με το γουδοχέρι, μέχρι να πλατύνει καλά. Mουλιάζετε το ψωμί στο γάλα και το στύβετε καλά. Kόβετε το ζαμπόν σε κυβάκια. Aπλώνετε πάνω στο κοτόπουλο το ψωμί, τις σταφίδες και το ζαμπόν. Aπλώνετε πάνω από τα προηγούμενα υλικά και το τυρί. Περιστρέφετε το στήθος σε ρολό και το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο. Tο ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45΄.


Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
Tο φαγητό διακρίνεται για την πρωτεΐνη, το φώσφορο, τον ψευδάργυρο και το ασβέστιο που προσφέρει. Eπειδή τυλίγεται σε αλουμινόχαρτο και όχι στην πέτσα του κοτόπουλου ή σε μπόλια, γίνεται εξαιρετικά άπαχο και μπορεί να καταναλωθεί από όλους.

Σύσταση

  • Θερμίδες:………………………..2.277
  • Πρωτεΐνες:……………………….272 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………….102 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:…………….36 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………..24 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………..11 γρ.
  • Xοληστερίνη:…………………….775 mg(χιλιοστόγραμμα)
  • Φυτικές ίνες:……………………..3 γρ.