Υλικά

  • 2 φλιτζάνια μύδια (μόνο τη σάρκα)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2-3 κλαδάκια μαϊντανό

Γενικά
230 θερμίδες ανά μερίδα

Εκτέλεση
Tρίψτε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Πολτοποιήστε το σκόρδο. Ψιλοκόψτε το μαϊντανό. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τα μύδια και σβήστε τα με το χυμό πορτοκαλιού. Aφήστε τα να σιγοβράσουν. Mόλις σωθεί ο χυμός, κατεβάστε τα από τη φωτιά. Σερβίρετε τα μύδια, πασπαλισμένα με το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαϊντανό.




Μερίδες
για 4 άτομα