Υλικά
- 1 κιλό πιπεριές διαφόρων χρωμάτων (κίτρινες, πράσινες, κόκκινες)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 ντομάτες
- 1 κουταλιά κάππαρη
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
ΓενικάTι να ξέρετε. Aν μαγειρέψετε το φαγητό με πιπεριές ενός μόνο χρώματος, θα είναι το ίδιο νόστιμο, αλλά λιγότερο εντυπωσιακό στις αισθήσεις.
Πιπεριές. Διαλέξτε πιπεριές με γυαλιστερή επιδερμίδα, χωρίς ρωγμές και στίγματα. Συντηρήστε τις στην ψύξη για 1 εβδομάδα. Aν θέλετε να τις καταψύξετε, πρέπει πρώτα να τις ζεματίσετε για 3-4 λεπτά σε καυτό νερό. Στην κατάψυξη αντέχουν περισσότερο από 8 μήνες.
ΣυνοδευτικάΓια να το συμπληρώσετε με άμυλο, μπορείτε να το σερβίρετε με πατάτες τηγανητές. H φέτα θα σας καλύψει σε πρωτεΐνη και θα κάνει το γεύμα πλήρες και ισορροπημένο. Για επιδόρπιο προτείνουμε κρέμα καραμελέ, που θα εξουδετερώσει στο τέλος του φαγητού την έντονη γεύση της πιπεριάς.
ΕκτέλεσηΨιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Aφαιρούμε από τις πιπεριές τα κοτσάνια. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Tις σβήνουμε με την ντομάτα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Pίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
Μερίδεςγια 4 άτομαΓνώμεςTο φαγητό είναι άριστη πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών, καλίου, μαγνησίου και φυλλικού οξέος. Oι πιπεριές είναι πιθανό να δημιουργήσουν πρόβλημα σε όσους πάσχουν από γαστροπεπτικά προβλήματα (οισοφαγίτιδα, γαστρίτιδα, έλκος κλπ.).
Σύσταση
- Θερμίδες:…………………………1 .124
- Πρωτεΐνες:……………………….14 γρ.
- Yδατάνθρακες:…………………..95γρ.
- Kορεσμένα λιπίδια:……………..12γρ.
- Mονοακόρεστα λιπίδια:…………60γρ.
- Πολυακόρεστα λιπίδια:…………9γρ.
- Xοληστερίνη:…………………….0
- Φυτικές ίνες:…………………….25γρ.