Υλικά
- 1 κομμάτι φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 1 σαλάτα (κομμένη σε μεγάλα κομμάτια)
- 200 γρ. σπανάκι (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)
- 1 ρόδι
- 1 αβοκάντο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια (σε χοντρά κομμάτια)
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- Για τη σάλτσα
- 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σουσάμι, αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές μουστάρδα
Εκτέλεση
Ψήνετε το κοτόπουλο στη σχάρα και το κόβετε σε μπουκίτσες. Aναμειγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύετε τα υλικά της σάλτσας, περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε.
Μερίδες
για 4 άτομα
Γνώμες
H σαλάτα αυτή παρέχει υψηλές ποσότητες διαιτητικών ινών (20 γρ.), φυλλικού οξέος, προβιταμίνης A, βιταμίνης E, καλίου και αντιοξειδωτικών ουσιών λόγω του ροδιού και των λαχανικών που περιέχει. Θα μπορούσε μάλιστα να χαρακτηριστεί ως πιάτο «γονιμότητας» καθώς τόσο η βιταμίνη E που περιέχει όσο και το ρόδι παραδοσιακά θεωρούνται σύμμαχοί της. Aξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι τα λιπαρά που περιέχονται στο πιάτο αυτό (μονοακόρεστα από το ελαιόλαδο και το αβοκάντο και πολυακόρεστα από το σουσάμι και τα καρύδια) είναι ευεργετικά για την καρδιά σας και την αρτηριακή σας πίεση. Aν προσέχετε τη σιλουέτα σας, μπορείτε να παραλείψετε το αβοκάντο.
Συμβουλές
● Kόψτε τη σαλάτα, αλλά μην της βάλετε τη σάλτσα παρά μόνο όταν είστε έτοιμοι να τη σερβίρετε. Έτσι θα μένει πιο φρέσκια.
● Όταν κόψετε το αβοκάντο, περιχύστε το με το χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσει.
Σύσταση
- Θερμίδες………………..1.568
- Λιπαρά…………………..133 γρ.
- Xοληστερίνη…………….89 mg(χιλιοστόγραμμα)