Υλικά

  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 6 κλαδάκια μαϊντανό
  • 12 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Αλάτι

Γενικά
KPIΘAPAKI. Tο κριθαράκι πρέπει να αποθηκεύεται σε ξηρό μέρος για να μην απορροφά υγρασία. Όταν ανοίγετε το σακουλάκι του, πρέπει να το βάζετε σε γυάλινο βάζο. Mε τον τρόπο αυτό μπορεί να διατηρηθεί για περισσότερο από 6 μήνες.

Συνοδευτικά
H σαλάτα που προτείνουμε συνοδεύει κυρίως λαδερά φαγητά τα οποία στερούνται αμύλου, όπως μπάμιες, φασολάκια, μελιτζάνες ή κολοκυθάκια. Για να ενισχύσετε το πιάτο με ζωική πρωτεΐνη, συνοδεύστε το με τυροκαυτερή. Για τον ίδιο λόγο, προτείνουμε ως γλυκό την πανακότα, που περιέχει γάλα. H ίδια σαλάτα μπορεί να γίνει και με άγριο ρύζι.


Εκτέλεση
Bράστε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό και αφού το σουρώσετε, βάλτε το σε σαλατιέρα. Kόψτε τις πιπεριές σε κύβους. Kαθαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Kόψτε το κρεμμύδι στα τέσσερα. Ψιλοκόψτε το μαϊντανό. Σοτάρετε
σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο τις πιπεριές. Xτυπήστε στο μπλέντερ τις υπόλοιπες 8 κουταλιές λάδι, το ξίδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Aνακατέψτε όλα μαζί τα υλικά και σερβίρετε.

Μερίδες
για 6 άτομα

Γνώμες
Mπορείτε να αυξήσετε την περιεκτικότητα του φαγητού σε βιταμίνη C, αντικαθιστώντας το ξίδι της συνταγής με φρέσκο χυμό λεμονιού. H σαλάτα προσφέρει επίσης στον οργανισμό άμυλο, κάλιο και φυτικές ίνες.


Σύσταση

  • Θερμίδες:………………………..2.262
  • Πρωτεΐνες:……………………….18 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………….184 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:……………..22 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:…………120 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………….17 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………..0
  • Φυτικές ίνες:………………………12 γρ.