Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη κουρού
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα (σκόνη)
  • 800 γρ. μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 2½ κουταλιές μέλι
  • 1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλια
  • Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 280° C και αφού βουτυρώσουμε ελαφρά ένα ρηχό ταψί ή ταρτιέρα, στρώνουμε το φύλλο. 2. Aνακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με μία κουταλιά από το μείγμα τη ζύμη. 3. Tοποθετούμε τα φετάκια των μήλων κυκλικά, ξεκινώντας από την περιφέρεια του σκεύους και προχωρώντας προς το κέντρο, πασπαλίζουμε τα μήλα με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης και κανέλας και ψήνουμε στους 280° C για μισή ώρα περίπου. 4. Aνακατεύουμε το μέλι με τη βανίλια και τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι το μέλι να αραιώσει. Mε ένα πινέλο, περνάμε με το μείγμα όλη την επιφάνεια της τάρτας (και το φύλλο) όσο είναι ακόμη ζεστή.

Μερίδες
για 4 άτομα