Μερίδες
για 4 άτομα

Υλικά

  • Για το πέστο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
  • 20 φυλλαράκια βασιλικού
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τις φαχίτας
  • 8 τορτίγιες (τις βρίσκουμε στα μεγάλα σουπερμάρκετ)
  • 1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (πλυμένα και στραγγισμένα)
  • 1 ματσάκι ρόκα (ψιλοκομμένη)
  • 2-3 κουταλιές παρμεζάνα (τριμμένη)

Εκτέλεση
Για το πέστο. Σε ένα γουδί, λιώνουμε το σκόρδο με λίγο αλάτι και προσθέτουμε το βασιλικό. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το λάδι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς. Δοκιμάζουμε το πέστο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και το αφήνουμε στην άκρη.


Για τις φαχίτας. 1. Ανακατεύουμε τα υλικά για τις φαχίτας σε μεγάλο μπολ. 2. Ανοίγουμε τις τορτίγιες και βάζουμε σε καθεμιά 2 κουταλιές γέμιση και 1 κουταλιά πέστο. 3. Τις κάνουμε ρολό και τις κλείνουμε. 4. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με ρύζι που έχουμε αρωματίσει με σαφράν.