Υλικά

  • Ένα μικρό τσαμπί σταφύλια
  • 2-3 σύκα
  • 1 μεγάλο μήλο
  • Μερικά δαμάσκηνα (ακόμη και ξερά)
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • Για τη σάλτσα κρασιού
  • 6 κουταλιές λευκό γλυκό κρασί (π.χ. μοσχάτο)
  • 1 κουταλιά σπόρους κάρδαμο
  • 1 ξυλάκι κανέλας (κομμένο στη μέση)
  • 3 κουταλιές άνθος αραβοσίτου στιγμής (με άρωμα βανίλια)

Γενικά

Εκτέλεση
1. Κόβουμε τις ρώγες του σταφυλιού και τα υπόλοιπα φρούτα σε μέγεθος μπουκιάς. Τα τοποθετούμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού.

2. Βάζουμε την κανέλα, το κάρδαμο και 4 κουταλιές νερό σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζουμε για 2’. Αφήνουμε να κρυώσει.

3. Προσθέτουμε το κρασί στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

4. Τέλος, προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και χτυπάμε καλά για 3-4’. Μοιράζουμε τα φρούτα σε μπολάκια παγωτού, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα κρασιού και σερβίρουμε.

Μερίδες
για 4 – 6 άτομα