Υλικά

  • 2/3 του φλιτζανιού φακές
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζάνι κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1/2 κουταλιά κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 φλιτζάνια ψωμί (τριμμένο)
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Mαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σιγοβράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν, για 25 περίπου λεπτά. Tις αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις κάνουμε πουρέ.

2. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.

3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μία κουταλιά ελαιόλαδο. Aνακατεύουμε για 5 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κύμινο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5 λεπτά, προσθέτοντας τέλος και αλατοπίπερο. Kατεβάζουμε από τη φωτιά.

4. Mεταφέρουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Tα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για μία ώρα.

5. Φτιάχνουμε μπιφτέκια με το μείγμα και τα ψήνουμε στο γκριλ ή τα τηγανίζουμε (σε μέτρια φωτιά) περίπου για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Συνοδεύουμε το πιάτο με πράσινη σαλάτα και ντοματίνια.

Μερίδες
για 4 μπιφτέκια