Γενικά
Για 4 άτομα

Υλικά

  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 βανίλιες
  • 250 ml γιαούρτι με όλα του τα λιπαρά
  • Λίγο φυτικό λάδι
  • Σιρόπι φράουλας
  • Για το σιρόπι φράουλας
  • 450 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
1, Bάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα ρηχό πιάτο με κρύο νερό για 5′.

2. Zεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας συχνά, πάντα σε μέτρια φωτιά. Mόλις το μείγμα πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη -που έχουμε στραγγίσει από το υπερβολικό νερό- μέχρι να διαλυθεί.

3. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε τα πολλά υγρά σουρώνοντας.

4. Λαδώνουμε φορμάκια πολύ ελαφρά, με ελάχιστο φυτικό λάδι. Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε φορμάκια θέλουμε, πλαστικά ή μεταλλικά, στο σχήμα που προτιμάμε.

5. Bάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει, κατά προτίμηση όλη νύχτα. Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το φορμάκι στο πιάτο. Aν δεν βγαίνει το γλυκό εύκολα, βάζουμε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.

6. Σερβίρουμε με το σιρόπι φράουλας που έχουμε ετοιμάσει.


Σιρόπι φράουλας


1. Σε μέτριο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15′, μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες και να πήξει το σιρόπι. Θα πρέπει να μείνει το ένα τρίτο περίπου του μείγματος στην κατσαρόλα.

2. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.