Υλικά

  • 1 ποτήρι φακές
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 250 γρ. σέσκουλα
  • 1 ματσάκι γλιστρίδα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ½ λεμόνι (το χυμό του)
  • 3 κουταλάκια κύμινο
  • Aλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1.Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να «κρατάνε» και να μη διαλύονται. Tις σουρώνουμε.

2. Ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα και το κρεμμυδάκι και τα σοτάρουμε ελαφρά με το μισό ελαιόλαδο, προσθέτοντας λίγο νερό για να μαλακώσουν.

3. Aφού εξατμιστεί το νερό, ρίχνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα τις φακές, τα σέσκουλα και τα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε τη ρόκα, τη γλιστρίδα (μόνο τα φυλλαράκια), το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

4. Πασπαλίζουμε με το κύμινο, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Aνακατεύουμε και σερβίρουμε.


Μερίδες
για 4 άτομα

Ακολουθήστε το στο Google News