Υλικά
- 2 μεγάλα παντζάρια (βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε στικ)
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά λευκό ξίδι
- 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 1 κουταλάκι μέλι
- 4 φλιτζάνια φύλλα σαλάτας ή μαρούλι
- 2 μέτρια πράσινα μήλα (κομμένα σε μέτρια στικ)
Γενικά
Συμβουλη : Aν θέλετε να ετοιμάσετε τη σαλάτα νωρίτερα από το σερβίρισμα, προσθέστε τα μήλα την τελευταία στιγμή!
Εκτέλεση
Aνακατεύουμε καλά τα υλικά της σάλτσας (λάδι, ξίδι, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού, κρεμμυδάκια και μέλι) σε ένα μεγάλο μπολ ή ακόμη καλύτερα σε ένα βάζο που κλείνει καλά. Σε μια σαλατιέρα, ανακατεύουμε τα παντζάρια, τα φύλλα σαλάτας, τα μήλα και τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Μερίδες
για 4 άτομα