Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κιλό λαχανικά (μανιτάρια πορτομπέλο, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κόκκινες πιπεριές κλπ.)
  • 450 γρ. παγωμένο νερό
  • Λάδι για τηγάνισμα (κατά προτίμηση κάποιο χωρίς έντονη γεύση, όπως ηλιέλαιο)
  • Για τη σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση
1. Bάζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ σε μπολ.

2. Aνακατεύουμε και προσθέτουμε το παγωμένο νερό, μέχρι το μείγμα να είναι τόσο παχύρρευστο, όσο να στέκεται πάνω στα λαχανικά χωρίς να είναι πολύ κολλώδες. (Δεν χρειάζεται να χτυπήσετε πολύ το μείγμα. H τεμπούρα συνήθως έχει σβόλους αλευριού, που γίνονται τραγανοί στο τηγάνισμα.)

3. Kόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες μεσαίου μήκους, π.χ. μια λεπτή φέτα κολοκυθιού την κόβουμε στα δύο.

4. Zεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι.

5. Όταν το λάδι φτάσει τους 190o C, βουτάμε τα λαχανικά στην τεμπούρα, τα τινάζουμε ελαφρά και τα βάζουμε στο τηγάνι για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως με μια απλή σάλτσα σόγιας.


Μερίδες
για 6 – 8 άτομα