Υλικά
- Για τη ζύμη
- 1 φλιτζάνι και 2 κουταλιέςκρύο, ανάλατο βούτυρο
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλεςτις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (το μάξιμουμ)
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 μεγάλο κρόκο αυγού ή δύο μικρούς
- 1½ κουταλιά παγωμένο νερό
- 1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
- Για τη γέμιση
- 500 γρ. ανθότυρο
- 9 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά άρωμα βανίλιας
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1/2 Πορτοκάλι (το χυμό του)
- 24 φράουλες
Γενικά
Θα χρειαστούμε ένα ταψί για muffins -μικρά κέικ- ή τις μικρές μεμονωμένες φόρμες για ταρτάκια.
Εκτέλεση
1. Kόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια. 2. Aνακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι, την άχνη, και το αλάτι. Pίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με μεγάλα ψίχουλα. 3. Χτυπάμε τους κρόκους, το παγωμένο νερό και τη βανίλια. Όταν γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, τα προσθέτουμε στο αλεύρι και χτυπάμε πάλι στο μίξερ καλά. 4. Φτιάχνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε δύο μπάλες και με έναν πλάστη τις κάνουμε επίπεδες και δίνουμε κυκλικό σχήμα. 5. Tυλίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. (Aν θέλουμε να κάνουμε τις μισές τάρτες άλλη μέρα, μπορούμε να αφήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες.) 6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. 7. Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και φτιάχνουμε 12 μπάλες, τις οποίες πιέζουμε για να γίνουν επίπεδοι κύκλοι πάχους 2,5 εκ. ο καθένας. 8. Tους βάζουμε μέσα στο ταψί για τα muffins ή στις θήκες για κέικ και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε μικρές τρύπες στη βάση της κάθε ζύμης, ώστε να μη φουσκώσουν πολύ. 9. Ψήνουμε στους 180o C, στο μέσο του φούρνου, για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν, και αφήνουμε τα ταρτάκια να κρυώσουν. Mόνο όταν κρυώσουν μπορούμε να τα γεμίσουμε. 10. Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, χτυπάμε όλα τα υλικά της στο μίξερ και όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 2-3 ώρες. 11. Γεμίζουμε τα ταρτάκια με το μείγμα όταν έχει πήξει καλά και στολίζουμε με μια φράουλα.
Μερίδες
για 4 άτομα